Добро пожаловать,
Гость
|
|
Продовжую збирання підсилювача.
1. Силовий трансформатор знаходиться не ззаду, а біля передньої панелі. 2. До задньої панелі йде провід на розетку від цього трансформатора, провід розташований між основним шасі та шасі блоку живлення, тобто повністю закритий. 3. Вимикач живлення – це кнопка, яка керує блоком електронного вимикання, жодних наведень від неї немає. Оскільки трансформатор і кнопка знаходиться спереду, то взагалі немає жодних проблем із наведеннями на вхідні роз'єми, розташовані в 30 сантіметрах на задній панелі. 4. Згідний, що вхідні гнізда повинні бути розташовані якнайдалі від силового роз'єму. Але я вважав, що поруч із силовою розеткою немає трансформатора, дроти до неї добре заекрановані, відстань від цієї розетки до вхідних гнізд 11 сантиметрів – тож проблем бути не повинно. |
Вячеслав
066-945-30-73 067-596-73-20 ВАЙБЕР +380675967320 Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.
Администратор запретил публиковать записи гостям.
|
|
Два дні ганявся за джерелом гулу 100 Гц. Тут питають, навіщо так багато мостів та іншого, то я вам скажу, це ще мало. А це сильний нагрів, але який жирнючий звук! М-м-м-м... Коротше знайшов правильну точку землі, тепер шуму немає. Колонки Соні, що три роки стояли в гаражі як хріново граючі розцвіли по звуку. Ах негідники, а я замість них купував Парадигми. Ось що мені подобається, на малій гучності звук жирний, низу, середина та високі на місці, кайфово слухати. З Худом ніякого порівняння немає, Худ хороший, але в ньому немає такої шаленої енергетики. Але гріється, собака.
|
Вячеслав
066-945-30-73 067-596-73-20 ВАЙБЕР +380675967320 Адрес электронной почты защищен от спам-ботов. Для просмотра адреса в вашем браузере должен быть включен Javascript.
|
|
Зібрав пожирача пульсацій. Навіщо він потрібний? Це дуже простий конденсаторний помножувач для блоку живлення, також відомий як «пожирач пульсацій», для підсилювачів kx, що працюють у класі А. Змодельоване у LTspice придушення пульсацій на частоті 100 Гц становить близько 65 дБ, а на частоті 10 кГц – 85 дБ. Ці цифри припускають, що у вас є навантаження 2,5 А. Хто збирав підсилювачі з великим струмом спокою знають, як складно придушити низькочастотний фон. Цей пристрій вмить знищує його як ворога народу! Ви можете хоч залізти всередину звукової колонки, ніякого фону ви не почуєте. Схему перевірив у роботі, падіння напруги на ключових транзисторах становить 1,5В. Завтра вбудовуватиму пожирачі в підсилювач. Більш розгорнуту відповідь на цей пристрій можна почитати за посиланням.
hifisonix.com/hifisonix-micro-ripple-eater/ - робив цю схему Плата - hifisonix.com/simple-ripple-eater-psu-fo...nYD2DrMxDCT8WMF-0tjY |
Вячеслав
Последнее редактирование: 2 года 4 мес. назад от admin.
|
|
Схема відсікача постійної напруги мережі люб'язно вкрадена з підсилювача Акуфейс. Два роки тому в нашій групі був диспут на цю тему, головне питання – чи потрібні електролітичні конденсатори у цій схемі між выдводами діодного мосту. У той далекий час Делеверов Володимир заявив, що електроліти не потрібні, а потрібні ще якісь три деталі. На конкретніші питання, що це за три деталі, відповідь від нього не надійшла. Інтрига чекала свого часу два роки. І ось я знайшов її, цю секретну схему. Перевірив у роботі – казка!
|
Вячеслав
|
|
Продовжую роботу із підсилювачем. Кілька днів займався блоком живлення. Зробив вбивцю пульсацій, на фото їх видно праворуч і ліворуч від конденсаторів. Працюють ефективно, пригнічують низькочастотні пульсації на 60дб. Викинув знаменитий граунд ліфтер, оскільки відмовився від заземлення у розетці. Я б його залишив, але була складність із проводкою земляних проводів – вони виходили досить довгі. Тепер загальна точка земляних дротів знаходиться точно серед конденсаторів фільтра. Зараз ще викину електроліти у схемі відсічення постоянки і вставлятиму блок живлення в корпус. Вилізла ще одна проблема. Застосувавши електроліти кінських за розміром ємностей - 150000 мкф, я отримав неприйнятий побічний ефект, пов'язаний з великим пульсуючим струмом заряду ціх монстрів - пульсації від нього наводиться на вхідні гнізда, розташовані дуже близько від цих конденсаторів. Думаю поставити екран зі сталі на вхідні гнізда.
|
Вячеслав
|
|
Закончил с усилителем. Переделал схему двух каналов на версию КХ2, у меня была просто КХ, покупал платы три года назад, пока делал, вышла следующая версия усилителя с более крутыми параметрами. Перепаял на платах кучу деталей, что то добавил, что то исправил. Включил. Фона нет от слова совсем (не очень люблю это выражение, но тут оно подходит на все 100 процентов). Входа закорочены на плате, молчит что мёртвый пивень. Вставил блоки в корпус, подключил входные гнезда кабелем, слегка загудел. Отсоединил общий провод двух каналов от корпуса, на фото видно висят клеммы рядом с конденсаторами фильтра, стало тихо, фон пропал. Кстати, сделал защитный экран для входных гнезд. По звуку. Играет хорошо, мощно, но не было настроения отслушивать. Отложил на завтра. Опять же куча дисков, а слушать нечего. И да, это мой почти крайний усилитель, сделаю ещё десяток и все, хотя их уже полный комплект у меня, в том числе и ламповый, но друзья просят не останавливаться. Ещё надо спаять ZX Spectrum, ЦАП опять же валяется три года не доделанный, интернет радио - все есть, только в кучу собрать, детекторный радиоприймач доделать на одном диоде Д2Ж - мечта детства, лампочку заменить в коридоре...
|
Вячеслав
|